Vilinski simboli

Atelje Rudi

Z Vami želimo podeliti zgodbo, ki nam jo je zaupal fotograf Borut … Njegove fotografije so preprosto … lepe… Imajo vsebino in govorijo zgodbo. Njegove slike si lahko ogledate in kupite tudi na naši spletni strani.

“Zgodilo se je pred 3 leti, da sem se prvič srečal z vilinskimi simboli. Takrat sem začel z podiplomskim študijem. Samota me je privedla do tega, da sem nekega večera začutil, da mi še nekaj manjka. Ravno to »nekaj« je iskalo mene in jaz sem iskal nekoga! Pripeljalo me je do računalnika in začutil sem, da me to »nekaj« čaka na internetu. Pot iskanja nečesa me je pripeljala do vilinskih simbolov. Ko sem jih prvič zagledal in začel brati o njih, sem takoj začutil, da je to tisto kar išče mene in kar je iskala moja duša! Bral sem in bral in sploh nisem mogel nehati, zato sem se na koncu odločil, da si bom raje naročil kar vilinski krog. Nestrpno in z upanjem, da mi bo pomagal, me varoval in odprl moje potenciale ter da bom z nasmehom gledal v svet, sem čakal na moj paket.

Že kot otrok sem imel rad naravo in barve, rad sem risal in slikal ter bil pri tem zelo natančen. To je raslo z mano in v meni! Vedno bolj sem bil precizen, toda nisem mogel najti sebe, nisem se mogel odkriti in najti tisto kar bi me osrečevalo. Prejel sem moj vilinski krog, ga vzel v dlan in ga v mislih prosil, naj mi razsvetli pot po kateri hodim in naj mi nakaže, katera vrata naj odprem in katera zaprem. Tako je postal vilinski krog moj življenjski spremljevalec in moja pot se je začela tako, da sem moral zapreti vrata podiplomskemu študiju oziroma sem ga stagniral, ker nisem mogel izraziti sebe in nisem imel več moči. Po študiju mi je posijalo sonce v ljubezni, a očitno tudi to ni bilo tisto, kar sem iskal, in so se mi tudi ta vrata zaprla. S pomočjo vilinskega kroga sem se znašel na novi poti, kar čutil sem njegovo prisotnost. Odprla so se mi nova vrata v tujino, v Nemčijo kjer sem dobil zaposlitev v elektrarni kot monter. Tako se je začela pisati moja nova zgodba.

Glas v meni je zašepetal, naj varčujem z denarjem in si kupim fotografski aparat. Nato se je moja službena pot nadaljevala po Evropi do Švedske, Nizozemske in še naprej. Tako sem pred 2 letoma prispel v Kitajsko kot nadzornik pri montažah v avtomobilski industriji. Tam sem preživel 20 mesecev in samo dvakrat sem šel obiskat družino, ker sem raje varčeval za opremo za fotografiranje. Ni mi bilo lahko, saj sem prve mesece bil čisto sam med neznanci. Kitajska je bila prelomnica za mene in mojo osebnost. Skozi delo, spoznavanja ljudi, sklepanja novih prijateljstev, sem spoznaval sam sebe in odkrival svojo osebnost. Priznam, da me je moč vilinskega kroga nadgradila s samozavestjo. Ko nisem delal, sem vzel fotoaparat in se odpeljal v takrat še meni neznane kraje Kitajske in začel fotografirati, kar mi je padlo v objektiv. Slike so bile zanimive in sčasoma postale fantastične. Spoznal sem, da uživam, kadar imam v roki fotoaparat. Tako sem v vsaki novi državi, kjer sem delal, kupil nov dodatek k opremi in fotografiral naravo, ljudi ter vse kar sem lahko zajel v moj objektiv. To je bilo to, kar sem iskal. Skozi objektiv, skozi moje fotografije, sem se lahko izrazil in pokazal svoj pravi jaz in ves ta čas me je spremljal vilinski krog. Zame ni več zaprtih vrat, temveč se ta le odpirajo kamor koli grem.

Skozi izkušnje, ki sem jih nabiral iz dneva v dan po celem svetu, sem prišel do nadzornika oziroma kontrolorja pri montažah in med drugim odprl svojo lastno firmo Atelje Rudi, kjer lahko še naprej izražam sebe in svoja čustva skozi fotografije, ki jih naredim in izdelujem sam ter prodajam trgovinam in končnim potrošnikom. Tako sem fotografiral tudi vilinske simbole, katere lahko vidite tudi na tej internetni strani. Za prihodnost vam še ne morem izdati svojih načrtov, saj ne vem katera vrata mi bo vilinski krog zaprl in odprl. Izdam pa vam lahko, da bom še naprej poskušal ujeti v svoj objektiv vse lepote in čudesa tega sveta! Hvaležen sem vilinskemu krogu za vse že dosežene in še nadaljnje uspehe!

Nisem izučen fotograf, a sem eden izmed redkih, ki fotografira z dušo in srcem!”

Rudi Roudi Borut

Dodaj odgovor