Frida Segerdahl & Skye Humphries

Frida Segerdahl je začela plesati pri petih letih. V času najstništva je bila vpisana na obsežen plesni program, ki je vključeval tako jazz, moderni ples, balet kot številne druge plesne zvrsti. Pri petnajstih letih je prvič obiskala svetovni znan plesni tabor Herräng Dance Camp, ki se letno odvija v njeni domovini, na Švedskem, in je usmerjen v poučevanje in predstavitev afroameriških plesnih zvrsti. Tam se je prvič spoznala z in zaljubila v zvrst swinga, imenovano Lindy hop. Kmalu za tem je bila kot plesalka povabljena k sodelovanju v svetovno znani swing plesni skupini, the Rhythm Hot Shots, v kateri je bila aktivna vse do leta 2014, ko se ji je rodil drugi otrok.
Nastopala in poučevala je že na vseh koncih sveta, poleg svojih izjemnih plesnih sposobnostih, ki jih izkazuje na nastopih in tekmovanjih v Charlestonu, Lindy Hopu in Solo Jazzu, je nedavno uspešno prevzela vodenje prav tistega slovitega plesnega tabora, ki ga je prvič obiskala v mladosti – Herräng Dance Camp-a.

Prvotno je Skye-ja Humphries-a leta 1996 na tečaj Lindy hop-a vpisala njegova mama, a kmalu zate je Skye odkril lastno navdušenje nad družabnim plesom, swing glasbo in pripadajočo plesno skupnostjo, ki ga je vodilo k procesu poglabljanja svojega zanimanja za ples nasploh, zaradi česar je tekom sledečih let preučeval tudi balet, moderni ples in jazz balet.
Od leta 1999 naprej Skye poučuje Lindy hop povsod, kjer se Lindy hop pleše – tako na lokalnih kot na mednarodnih plesnih delavnicah in taborih. Je eden izmed ustanovitvenih članov vrste svetovno prepoznavnih sodobnih Lindy hop plesnih skupin, kot so Minnie’s Moochers, Mad Dog ter The Silver Shadows. Skye je večkratni zmagovalec vseh večjih Lindy hop tekmovanj na svetovni ravno, med drugim: Ultimate Lindy Hop Showdown, International Lindy Hop Competition, American Lindy Hop Championships ter World Lindy Hop Championships.
Zaradi svojega zanimanja za Lindy hop je na Univerzi Goerge-a Washingtona v Washingtonu vpisal študijsko smer ameriške študije. Leta 2007 je študij zaključil z uspešnim zagovorom magistrskega dela.