Pamela Gaizutyte & Felix Berghäll

Duhovito, energično, navdušeno, srčno in kanček divjo Pamelo Gaizutyte je energija Lindy hopa in pripadajoče plesne skupnosti začarala že pri rosnih šestnajstih letih, ko se je prvič udeležila plesnega tečaja Lindy hop-a v plesnem klubu Lindyhop.lt Club v Vilniusu, Litva. Kljub svoji mladosti je zaradi svoje popolne predanosti preučevanju vsega, kar je bilo povezano s plesom  tako plesnih gibov in glasbe kot psihologije in anatomije – izstopala že na začetku svoje plesne poti in leta 2009 tudi sama pričela poučevati ples v plesnem studiu Hoppers’ Dance Studio.
Dandanes Pamela pleše in poučuje ples s svetovno priznanimi plesalci Lindy hop-a. Ker nima stalnega plesnega partnerja, lahko v svoj ples vnaša edinstveno razgibanost, zaradi katere so jo mnogi označili za najbolj razburljivo soplesalko v zadnjih letih.
Pri plesu Pamela ceni individualnost in svobodo ter svoj ples ne bazira na brezhibni tehniki, marveč na muzikalnosti in pozornosti. V skladu s svojimi vrednotami pri poučevanju spodbuja svoje učence, naj najdejo sebi lasten, edinstven plesni izraz: »Naučite se sprejeti sebe in gibanje svojega telesa. Vi ste središče vsega.« Nietzsche je nekoč dejal: »V svoji duši potrebujemo kaos, da se iz njega lahko rodi plešoča zvezda.«

Felix Berghäll je plesalec, plesni inštruktor ter koreograf, prebivajoč v Stockholmu na Švedskem. Kot marsikateri švedski plesalec je svojo plesno kariero pričel na tekmovalnem podestu, in sicer pri devetih letih starosti kot plesalec plesa bugg. Zgolj leto kasneje je pričel plesati boogie-woogie in tako nadaljeval svojo plesno pot.
Pri šestnajstih letih je Felix prvič obiskal mednarodni plesni tabor, Herräng Dance Camp, ki že vrsto let vsako poletje poteka na Švedskem, in se zaljubil v afroameriške družabne plesne zvrsti iz obdobja swinga, kot so Lindy hop, tradicionalni jazz, Charleston in step. Od takrat naprej se je popolnoma predal proučevanju teh plesov ter izpopolnjevanju lastnega plesnega izraza, poznavanja glasbe in pristopa k poučevanju. Njegova velika želja je, da bi svojo ljubezen do plesov iz obdobja swinga lahko delil z ljudmi po vsem svetu.
Pri plesu najbolj ceni svobodo, pristen plesni izraz ter povezavo, ki jo je mogoče ustvariti s svojo soplesalko oz. svojim soplesalcem in glasbo, na katero plešeta. Za Felixa je plesanje swinga priložnost za medčloveško povezovanje in vnos večje radosti v svoje življenje, saj prav to čuti tudi sam, kadar stopi na plesišče: čisto radost!