Katja Završnik & Peter Loggins

Katja Završnik je pričela plesati pri petih letih in se je skozi leta učila raznoraznih plesov od baleta, jazza, modernih in standardnih plesov do gimnastike in akrobatskega rock’n’rolla, s katerim je Slovenijo uspešno zastopala na mednarodnih tekmovanjih.
Od leta 2005 se osredotoča predvsem na zgodnje ameriške plese Jazz iz Swing obdobja, kot so Lindy Hop, Swing, Balboa, Charleston, St. Louis Shag in Authentic jazz (tradicionalen solo jazz). Široko znanje (skoraj vseh) swing plesov ji omogoča prilagajanje plesalcem različnih stilov. Njen občutek za kontakt, odzivnost med partnerjema, muzikalnost in eleganca jo uvrščajo med najbolj iskane plesalke na sceni.
Katja trenutno živi v Ljubljani ter se zadnjih 9 let profesionalno ukvarja s poučevanjem in nastopanjem širom Evrope, Azije in Amerike.

Peter Loggins je izjemen poznavalec zgodovine afroameriških jazz plesov, ki mu pripisujejo zasluge za vrnitev številnih plesnih zvrsti na sodobno plesno sceno, ki se jih je naučil iz prve roke – od prvotnih plesalcev iz 20., 30. in 40. let preteklega stoletja. Njegov pristop k poučevanju je neposredno povezano z zgodovino in izvorom plesnih zvrsti, ki jih poučuje, saj predaja znanje, ki ga je prejel od prvotnih prvakov v tekmovanjih iz Charlestona, Lindy hopa in swinga.
Petrova popotovanja ga kot inštruktorja plesa, plesalca, predavatelja, sodnika na plesnih tekmovanjih in povezovalca programa na plesnih dogodkih vodijo širom sveta. Videti ga je mogoče tudi na televizijskih ekranih v poznanih serijah, filmih in glasbenih videih, kot so Mulholland Drive, The 13th Floor, Beverly Hills 90210, glasbeni spot »Mobscene« Marlyna Mansona ter »Zip Gun Bop« skupine Royal Crown Revue, če jih naštejemo zgolj nekaj.

Na Ljubljana SweetSwing festivalu 2019 bo Peter vodil predavanja o zgodovini plesa in jazza ter skupaj s Katjo Završnik učil posebne sklope plesnih tečajev.