Kaj je zlatarna: 5 stvari, ki jih morate vedeti

Zlatarna, naj bo spletna trgovina ali pa lična trgovinica na ulici, je kraj, kjer si ženska rada vzame čas, trenutke zase, pase oči in uživa ob edinstvenih, dragocenih umetninah, za katere bi želela, da jo krasijo. Včasih kaj kupimo, če nas le bančni račun preveč ne omejuje, za dušo je pa pogosto že dovolj samo ogled in občudovanje. Seveda v zlatarne zahajajo tudi moški, ki želijo z dragocenim nakitom pokazati kako zelo cenijo svojo boljšo polovico. In kaj je še lepše darilo kot brezčasni nakit, da izpovemo svojo ljubezen, vdanost, spoštovanje in zaupanje.

Zlatarna je vedno najboljša izbira za izbiro darila, ki ustvarja spomine. Že tradicionalno boter ob krstu podari svojemu krščencu zlato verižico; tudi mama, če le ima možnost, podari svoji hčerki zlate ali biserne uhane; partner preseneti svojo žensko z zaročnim prstanom, in prav kmalu zatem skupaj izbirata poročna prstana;  ob vsaki večji obletnici nas krasijo darila z nakitom. Torej lahko rečemo, da je zlatarna naš življenjski sopotnik, ki skupaj z nami ustvarja spomine za življenje.

Da pa dragocene umetnine najdejo svoje mesto na policah in v spletnih trgovinah mojstri, zlatarji cenjeno ročno proizvodnjo dopolnjujejo s sodobno tehnologijo, zaradi česar vrhunski srebrn, zlat in briljantni nakit ter vrhunske ročne ure vedno znova osvojijo s prepoznavno in večno eleganco.

V zlatarni se tako izvajajo mojstrovine, ki so očem končnega kupca nevidne, od

  • obdelovanja biserov, dragih in poldragih kamnov tudi rekonstruiranih ali sintetičnih dragih in poldragih kamnov,
  • brušenja diamantov,
  • izdelovanja nakita iz plemenitih kovin ali iz dragih in poldragih kamnov, tudi v kombinaciji z drugimi materiali (platiranimi),
  • izdelovanja zlatarskih izdelkov iz plemenitih kovin ali zlitin: jedilnega pribora, krožnikov, posod, tobačnic, toaletnega ali pisarniškega pribora, pribora za verske obrede ipd.,
  • izdelovanja tehnične ali laboratorijske opreme iz plemenitih kovin (razen instrumentov in njihovih delov): talilnih lončkov, lopatic, anod ipd.
  • proizvodnje pasov za ročne ure iz plemenitih kovin ter
  • graviranja in cizeliranja predmetov iz plemenitih in drugih kovin.

Leave a Reply