Prvo otroško kolo

Biking bike kid fun summertime outdoor activities sports countryside orange

Prvo otroško kolo je tako za otroka kot tudi za starša pomemben nakup. Mora biti lahkoudobnovarno in zanesljivo.

Otroci hitro rastejo, zato se otroška kolesa razlikujejo tako po namenu kot tudi po dimenziji sprednjega in zadnjega kolesa. Na voljo so z 12”16”20” ali 24” kolesi. Otroško kolo 20 col je primerno za otroke, veliko od 117 do 136 cm. Sorazmerno z dimenzijo koles se veča tudi okvir. Glede na uporabnost lahko tudi pri kolesih za mlade kolesarje izbiramo med gorskimi, treking ali mestnimi otroškimi kolesi. Do razlik prihaja predvsem na račun dodatne opreme (plaščev, prestav, zavor) in oblike okvirja. Kolo je lahko opremljeno tudi z blatniki in zadnjim prtljažnikom ali pa je možno to opremo namestiti naknadno.

Na kolesu se otroci hitro naučijo držati ravnotežje, kontrolirati hitrost, postanejo bolj pozorni na dogajanje v svoji okolici, predvsem pa uživajo in krepijo svoje telo v naravi in na svežem zraku.

Pravo kolo lahko močno vpliva na otrokovo zgodnje kolesarjenje in mu na koncu pomaga, da uživa v športu, ki ga ima rad.

Kako izbrati pravo velikost kolesa za svojega otroka

Najpomembnejša dejavnika, ki jih morate upoštevati pri izbiri kolesa za vašega otroka, sta višina in otrokove gibalne sposobnosti.

Teža kolesa bo vplivala tudi na njegovo vodljivost, najcenejša kolesa pa so pogosto najtežja.

Zakaj je pomembno, da je kolo prave velikosti

Otroci rastejo izjemno hitro in tega nihče ne ve bolje kot njihovi starši!

Čeprav je morda mamljivo kupiti kolo, ki je malce preveliko za vašega otroka, da bi lahko ‘zrasel’, lahko to dejansko ovira učni proces in ga veliko oteži.

Vožnja s prevelikim kolesom lahko ne le oteži manevriranje, ampak lahko tudi resnično zmanjša zabavo. Če želite, da so prvi spomini vašega otroka na kolesarjenje pozitivni in prijetni, je ključnega pomena, da najdete kolo, ki je zanj popolne velikosti po trenutnih meritvah.

Leave a Reply